jowaniven.nl

Hello

Welkom in mijn wereld van natuurfotografie! Hier deel ik mijn passie voor de natuur door verschillende perspectieven te laten zien. Van een ree in de ochtendzon tot een eenzame boom op een uitgestrekte heide: de natuur is op allerlei manieren mooi. Graag geef ik mijn eigen visie op die natuur door in het veld met creatieve technieken aan de slag te gaan of juist voor een abstracte uitsnede te kiezen. Buiten genieten in de natuur is voor mij de reden om ’s morgens in alle vroegte buiten te staan en de stilte in me op te nemen. Wanneer ik daar mooie foto’s bij kan maken is dat mooi meegenomen. 

Wil je meer weten? Neem gerust contact met me op! 

Welcome to my world of nature photography! Here I share my passion for nature by showing different perspectives. From a roe deer in the morning sun to a lonely tree in a vast landscape: nature is beautiful in many ways. I like to give my own vision of that nature by working in the field with creative techniques or by opting for an abstract crop.

Enjoying the outdoors in nature is the reason for me to get out early in the morning and take in the silence. If I can take nice pictures, along the way, that’s a plus. Do you want to know more? Feel free to contact me!

Publicaties

Online en Gedrukt

Als freelance schrijver bij natuurfotografie.nl schrijf ik af en toe artikelen over natuurfotografie. Een overzicht van deze artikelen is hier te vinden.

Behalve online werk ik ook incidenteel mee aan gedrukte media. Publicaties zoals:

  • De mooiste fotolocaties van Zuid-Nederland

  • De Beste Vogelgebieden van Nederland

  • Blik over de schouder

  • Diverse artikelen in Natuurfotografie Magazine

 

Workshops & Lezingen

Foto Bewerking

Op aanvraag kan ik cursusavonden Lightroom verzorgen voor fotoclubs. Invulling van de avond is flexibel in te delen en af te stemmen op het niveau van de deelnemers.

Vaak wordt de term nabewerking gekozen voor het ontwikkelen van een foto. Daarmee lijkt het, voor de buitenstaander, alsof de fotograaf iets oneigenlijks toevoegt aan het beeld. Wie in RAW fotografeert weet dat je het beeld van pure pixelinformatie moet ontwikkelen naar een aansprekend resultaat. Nabewerken is een term die niet correct is maar er helaas wel bij iedereen is ingebakken. Lightroom is de laatste jaren steeds beter in staat om het proces van ontwikkelen volledig in de hand te nemen zonder tussenkomst van Photoshop. Met de lezing geef ik je een kijkje in mijn aanpak, aangevuld met Tricks and Tips om Lightroom maximaal te benutten.

Neem gerust even contact op voor de mogelijkheden en de kosten.

Lezingen

Vanaf het moment dat ik met natuurfotografie begon was mijn blik breed georiënteerd. Nog steeds heb ik interesse in vele aspecten van de natuur. Toch is er al enige tijd een toespitsing te constateren op de volgende disciplines in natuurfotografie. 
 
  • Bomen / Landschap
  • Creatieve natuurfotografie
  • Zwart-Wit natuurfotografie
Over deze onderwerpen zou ik een lezing kunnen verzorgen op locaties in Nederland en België, zolang de afstand geen spelbreker is.
Geen enkele fotografieclub of vereniging heeft dezelfde samenstelling of niveau. Om de lezing toch interessant en boeiend te maken voor alle toehoorders stem ik de grote lijnen graag van tevoren af met een contactpersoon. Zo krijg je geen standaard lezing van de plank maar een op jouw vereniging toegesneden verhaal.

Neem gerust even contact op voor verdere mogelijkheden en de kosten.

Meer weten over mijn werk?