De Mooiste fotolocaties van Zuid-Nederland

PiXFACTORY presenteerde voorjaar 2019  het boek ‘De mooiste fotolocaties van Zuid-Nederland’. Een waar hoogstandje van naslagwerk waarin alle fotogenieke natuurgebieden in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg te vinden zijn. En dat zijn ruim 175 gebieden en 700 exacte locaties! Tevens is informatie te vinden wat waar de mooiste momenten zijn om te fotograferen, de beste plekken voor landschapsfotografie, locaties voor de mooiste insecten en de plaatsen waar je gegarandeerd die ene vogel of dat ene dier voor de lens krijgt.

Als auteur en fotograaf voor meerdere gebieden ben ik trots om een bijdrage te hebben mogen leveren aan dit prachtige standaardwerk van 366 bladzijden. Zelfs als inspiratie voor wandelingen is het boek zeer geschikt.

Het boek kost € 45,-. en is te bestellen via de webshop van natuurfotografie.nl.

Natuurfotografie.nl

Begin april 2019 ben ik lid geworden van de enthousiaste redactie van natuurfotografie.nl. Natuurfotografie.nl is een van de meest populaire sites in Nederland op het gebied van natuurfotografie. Ik kijk er naar uit om ook als auteur bij te gaan dragen aan de immer groeiende stroom van informatieve artikelen op dit platform.

One of the most popular Dutch sites about nature photography is natuurfotografie.nl. In april 2019 I joined the enthousiastic team of editors. I’m looking forward to contribute also as an author to a continuous growing feed of informative articles on this platform.

 

Lowland Photo Festival

Vanaf het prille begin van Lowland Photo Festival bezoek ik dit prachtige evenement om geïnspireerd te raken door de verhalen en foto’s van andere fotografen.

Dit jaar beleef ik het festival op een geheel andere manier. Natuurlijk ga ik nog steeds genieten van de lezingen. Echter op zaterdag 8 december 2018 sta ik deze keer zelf op het grote podium en neem de aanwezigen mee naar mijn wereld van de bomen, van realistisch tot abstract. Ik doe mijn uiterste best om er een interessant verhaal van te maken. Iedereen met een interesse voor natuurfotografie is van harte welkom in Antwerpen. CU.

Tickets & info:  www.landschapvzw.be/lowland

From the very first beginning of Lowland Photo Festival I have visited this beautiful event to get inspired by stories and images from other photographers.

This year will be quite different for me. Sure, I still enjoy the lectures that will be presented on the huge screen. But in the morning of december the 8th 2018 it is my honour to guide the spectators through my world of trees. From realistic to abstract and everything in between. I’ll give you my best possible effort to make it an entertaining lecture. Everyone with an interest in nature photography is more than welcome in Antwerp. CU.  

Tickets & info:  www.landschapvzw.be/lowland

 

 

 

 

Groene Camera Photo Contest

Onderstaande foto behaalde op 24 maart 2018 een eervolle vermelding bij de Groene Camera foto-wedstrijd. Met ruim 6000 inzendingen in 8 categorieën voelt het toch wel bijzonder om bij de laatste 7 te behoren in de categorie  “geleedpotigen en ongewervelden”. Ook wil ik hier alle finalisten en winnaars van harte feliciteren. Het was een eer om met jullie het podium te delen.  

 

The photo below received an honorable mention on March 24, 2018 at the “Green Camera” photo contest. With more than 6,000 entries in 8 categories, it feels special to belong to the last 7 in the category “arthropods and invertebrates”.

I would also like to warmly congratulate all finalists and winners here.  It was an honor to share the stage with you.

weidebeekjuffer, damselfly, Calopteryx splendens, Banded demoiselle, water, rivier, de Dommel, river, riverbank, oever, insect, stream, Europe, the netherlands, noord brabant, nijnsel, moerkuilen, male, man, wings, vleugels, vliegen, flying, sunset, zonsondergang, schaduw, shade, habitat, running water, stromend water, Pijlkruid, Sagittaria sagittifolia, arrowhead

Terwijl de bomen hun lange schaduwen werpen over rivier de Dommel zoekt deze weidebeekjuffer nog een slaapplekje voor de nacht.

De oranje gloed van de zakkende zon weet op enkele plekken nog het wateroppervlakte te bereiken voordat het licht achter de horizon verdwijnt..

 

While the trees throw their long shadows over the River Dommel, this Banded demoiselle is looking for a place to sleep for the night.

The orange glow of the setting sun still reaches the water surface in a few places before the light disappears behind the horizon.

 

 

Lowland Photo Contest 2017

Happy to say that I received a ‘higly commended’ for my abstract version of a lane with poplar trees. 

This shot was made with the known technique ‘multiple exposure’ and I used about 10 shots to create it (in camera).

 

Tijdens de jaarlijkse Lowland photo contest ging een van mijn beelden door naar de finale en heeft daar een Highly Commended in de wacht gesleept.

Deze prijs heb ik behaald in de categorie Vormen, abstract en compositie. Dat is tevens een van mijn favoriete categorieën en wil daar de komende tijd nog veel meer mee experimenteren.

Dus ben ik natuurlijk erg blij dat een van mijn beelden juist in deze categorie succesvol is gebleken.

Het scherm van Lowland is maar liefst 23 meter breed en 10 meter hoog! Dat geeft nogal een kick om je beeld vanaf de  2e rij op zo’n formaat te zien schitteren.

De foto is tot stand is gekomen met behulp van de techniek “multiple exposure” oftewel dubbele belichting toe te passen ‘in camera’.

Geen Photoshop achteraf want daar is de jury heel streng op. Gebruikmakend van diverse technieken ontstaat zo een verrassend beeld.

Als gebruiker van Nikon camera’s kan ik vooraf niet zien hoe de beelden op elkaar passen. Dat maakt het bijzonder, want pas bij het eindresultaat weet je hoe de gekozen methode van dubbele belichting heeft uitgepakt. 

Tijdens de ontwikkeling van deze foto is er dan nog slechts wat basis Lightroom nodig om tot onderstaand resultaat te komen.

abstracte benadering van het eerste frisse groen in de populieren.

 

 

NCN Magazine

Het blad voor Nikon gebruikers heeft mijn artikel over de Vogezen geplaatst en me op de cover geplaatst.

Wat een eervolle plek!

Het gehele artikel uit NCN magazine is nu na te lezen op deze site, plus enkele extra foto’s.

https://www.jowaniven.nl/de-vogezen/

NCN magazine, a quarterly for Dutch Nikon users has placed my article about the Vosges and also put my face on the cover. What an honorable place! The entire article from NCN magazine can now be read on this site, plus some extra photos.

 

Instagram

 

Mijn instagram account is nu voortaan ook te bekijken via jowaniven.nl

Je hoeft dus geen eigen instagram account te hebben om een kijkje te nemen bij mijn instagram foto’s.

https://www.jowaniven.nl/instagram/ 

 

 Award

 

Congratulations
You have received a photography award

Ben je bekend bekend met Viewbug?
Dat is een foto community waar je je eigen werk kan tonen en geinspireerd kan raken door foto’s van andere fotografen. En dat zijn er heel wat want ze komen van bijna de gehele wereld. Behalve het showen en bekijken van foto’s organiseert viewbug  ook  verschillende wedstrijden. Door deel te nemen aan deze ”contests” kan je proberen een prijs te winnen maar het is zeker zo leuk om op deze manier eens te bepalen waar je ergens staat in de fotografie.
Dus voor de fun doe ik zo nu en dan mee en kijk wat er van komt.
Tot mijn grote verrassing zijn mijn giraffes gekozen tot ‘grand jury winner’ zoals het zo mooi, in vol amerikaans, klinkt. 

In de categorie ‘Curves And Compositions’ gekozen uit 10780 inzendingen.

 

De prijs is een kleine actioncam maar daar was het niet om begonnen. 

In Kenia noemde het gehele kamp mij ‘mr giraffe’ en dat maakt het extra leuk dat juist een giraffe-foto een award heeft gewonnen. De foto is zelfs gemaakt op de laatste dag van mijn safari in Kenia. Onze Masai gids wilde vooral de grote katachtigen laten zien waardoor je bijna aan de, voor hem, “gewone” soorten voorbij gaat. Ik was blij dat we uiteindelijk nog tijd konden vrijmaken voor giraffes want ik heb daar een paar foto’s kunnen maken waar ik heel tevreden over ben. Waaronder deze winnaar!

 

giraffe baby

 

Kunstroute Laarbeek

Tijdens de laatste twee weekenden van september 2017 wordt de nieuwste editie van de kunstroute Laarbeek georganiseerd. Kunstenaars uit Laarbeek presenteren dan hun werken aan het publiek. De diverse kunstenaars hebben allemaal hun eigen expositie op een zelf gekozen lokatie, vandaar de naam kunstroute. Iedereen kan zelf kiezen aan welke kunstenaars een bezoek wordt gebracht.

Dit vind allemaal plaats in de weekenden van 16/17 en 23/24 september. Het thema van deze keer is

Dit jaar neem ik voor het eerst deel aan dit mooie initiatief, met voornamelijk abstractere beelden van bomen. Dit sluit mooi aan op het thema van de kunstroute. Voor meer informatie; klik op het logo “kunst in het groen”.