op de vlucht

1/1000   f2.8   iso 800   200mm

 

Na enkele malen door hetzelfde gebiedje te hebben gefietst wist ik waar ik, met een redelijke kans, wildlife zou kunnen verwachten. Normaal gesproken zit ik niet graag vastgespijkerd op een en dezelfde positie maar dit wilde ik wel eens gaan uitproberen. Ik had me verschanst tussen de maïs en zat er klaar voor. Op weg naar mijn uitverkoren plekje was ik, tijdens de wandeling, al een ree tegengekomen die geen zin had om even bij te kletsen. Het was in ieder geval een mooi plekje om nog eens terug te keren en een nieuw gesprek proberen aan te knopen.

Inmiddels geïnstalleerd op de plek, onder een camouflagenet, begon het grote wachten. De nabije agrarische werkzaamheden maakten het plekje eigenlijk best wel onrustig en die werkzaamheden gingen nog lang door tot in de schemering toe. Als allerlaatste toegift stoomde er ook nog een gigantische Loader de bossen in en dat was net even teveel voor de 2 reeën die zich daar ophielden.

Met duidelijke paniekgeluiden kwamen ze plots links van me aangestoven en hadden niet in de gaten dat ik daar zat totdat de eerste klik viel. Dat was even snel schakelen omdat ik zeer ongunstig zat ten opzichte van die hoek. Met als resultaat een enkele foto van deze kortstondige actie. Even snel als ze waren opgedoken verdwenen ze beiden ook weer in de maïs. De rust keerde nu volledig terug en dat bleef zo tot het helemaal donker werd.