aquarel of toch niet?

aquarel

De zon hoeft niet altijd te schijnen om te gaan fotograferen. Er bestaan veel mooie foto’s van storm en bliksem die dat bewijzen. Toch is er die natuurlijke remming die ons binnenshuis houdt wanneer het slecht weer is. “De apparatuur kan er slecht tegen”, is ook een veel gehoord excuus. Daar bestaan immers oplossingen voor.
Als eenmaal de mindset is veranderd van “waardeloos fotografieweer” naar “kansen voor nieuwe foto’s” beginnen oplossingen en inventiviteit zich aan te dienen.
Op een van die zogenaamde flutdagen, in juli, regende het continue en was de lucht zo grijs dat er weinig drama in de lucht gevonden kon worden. Dat belette me niet om toch op pad te gaan, er broeide zelf als een klein plannetje in de uithoeken van mijn hersentjes.
De grote vraag was of het ook iets ging opleveren.
De essentie van regen vastleggen zoals ik in mijn hoofd had viel niet exact uit zoals gepland maar dat dwong me tot nadenken over andere mogelijkheden.
Gebruikmakend van de regen op de voorruit van de wagen stelde ik zodanig scherp dat de gehele foto op een waterverf schilderij begon te lijken. Ook zonder speciale filters in photoshop is het mogelijk om bijzondere foto’s te maken. Dat is een aanpak die ik al een tijdje volg en waar ik me steeds verder in verdiep. Deze keer met een aquarel als eindresultaat.