Portfolio Award 2019

Tijdens de 5e editie van het Lowland Foto Festival werd op 7 december bekend gemaakt welke prijzen de finalisten van de Lowland Foto Contest in de wacht hadden gesleept.

Mijn portfolio van paddenstoelen was tot de finale doorgedrongen en met gezonde spanning nam ik plaats in de zaal voor de bekendmaking van alle winnaars. Categorie na categorie kwam voorbij op het immense scherm om uiteindelijk bij Portfolio aan te komen. De relatieve kalmte die ik had tot dat moment sloeg om en ik voelde de spanning snel oplopen. Nr.5, Nr.4, Nr.3 en mijn naam werd nog steeds niet getoond. Dat betekende minimaal een 2e plek. Zou het dan toch?

Bij de bekendmaking van nr2 verscheen een foto op het scherm die niet de mijne was. Yezz! Hoe is het mogelijk? Negen zwart-witte foto’s van paddenstoelen zijn niet alleen doorgedrongen tot de finale maar sleepten de hoofdprijs binnen, de Portfolio Award. Wow. Na afloop van de dag en ergens halverwege op de snelweg naar huis begon het besef pas echt goed in te dalen. Ongelofelijk, toch nog even in mijn hand knijpen.

De gehele inzending is te bekijken via mijn portfolio op deze website.